Doprava nad 1500 Kč zdarma / Garancia kvality / Rýchle odoslanie
Doprava nad 1500 Kč zdarma / Garancia kvality / Rýchle odoslanie
© 2024All rights reserved    ///    Miacoffee
Limitovaná edícia
Filtrovaná káva
Limitovaná edícia
Filtrovaná káva
Limitovaná edícia
Filtrovaná káva

Sumatra, Strawberry infused

Špeciálna edícia, 250g

Špeciálna edícia zo Sumatry s výrazným jahodovým nádychom vďaka unikátnej metóde spracovania.

viac

Ideálne využitie Filtrovaná káva
Chuťová charakteristika Jahodový milkshake
Nadmorská výška 1300 - 1400 m n.m.
Spracovania Anaerobic washed fruit enzyme infused
Odroda Arabika / Catimor
Krajina pôvodu Sumatra, Toba
Forma Zrnková káva

Intenzita
Acidita

Vyberte variantu

Skladom
15 € s DPH

Macerovaná s jahodami. Spoznajte kávu zo Sumatry.

Za touto výnimočnou kávou stojí farmár Bang Silalahi a jeho komunita farmárov, ktorí sa špecializujú na produkciu jednodruhových nanolotov v regióne Toba na Sumatre. Spracovávajú nielen kávu z vlastnej organicky certifikovanej farmy, ale aj od ďalších farmárov z okolia. Bang Silalahi je považovaný za inovátora a vizionára, ktorý v roku 2004 začal s jedným hektárom pôdy v rámci výskumného projektu zameraného na udržateľné poľnohospodárske postupy a podporu miestnych farmárov.

 

Spracovanie

Po starostlivom ručnom zbere a triedení zrelých čerešní nasleduje proces lúpania a anaeróbnej macerácie s použitím ovocných enzýmov – u tohto lotu konkrétne s jahodami. Tento špeciálny postup káve dodáva intenzívnu jahodovú arómu, ktorá ju robí jedinečnou. Následne sa kávové zrná premyjú a sušia po dobu až 14 dní na požadovanú vlhkosť 13 %. Potom dochádza k lúpaniu pergamenovej vrstvy, ďalšiemu triedeniu podľa veľkosti a opätovnému sušeniu. Na záver sa káva finálne roztriedi, zabalí a pripraví na export.

Neviete si rady ako pripraviť kávu? Pozrite sa do našej sekcie „Naučte sa“.

Metóda

Espresso

Espresso

Správne nastavenie espressa je nevyhnutnou zručnosťou pre každého baristu. To, ako rýchlo sa mletá káva rozpúšťa vo vode, výrazne ovplyvňuje chuť výsledného nápoja. Chuť espressa závisí od množstva použitej kávy, celkovej hmotnosti nápoja a času potrebného na jeho prípravu. Pomocou jednoduchého pomeru a niekoľkých krokov môžeme vytvoriť skvelo vyvážené a chutné espresso.

Zistiť viac
Pour-Over

Pour-Over

S kanvicou, dripperom a filtrom pripravíte kávu metódou pour-over, ktorá zaručuje čistú chuť. Táto metóda je vhodná pre rôzne druhy kávy, avšak najlepšie vyniknú zrná so svetlým až stredným pražením a jemnou aciditou. Medzi najuznávanejšie techniky pour-over patrí V60, ktorá vykúzli čistú chuť aj výraznú arómu. Tento recept je ideálny pre jednu porciu V60.

Zistiť viac
French press

French press

French press je jednoduchý a klasický spôsob prípravy kávy. Napriek tomu, že nie je vždy dostatočne docenený, môže pri správnom použití priniesť skvelé výsledky. Kávové zrná sú pri príprave úplne ponorené v horúcej vode, čo dodáva nápoju intenzívnu sladkú chuť. To oceníte najmä pri pridaní mlieka, pretože sila kávy zostáva zachovaná. French press je ideálny pre viac ľudí a prirodzene sladké kávy.

Zistiť viac
AeroPress

AeroPress

AeroPress je vynikajúci prístroj na prípravu kávy, ktorý využíva vysoký tlak na extrakciu a prináša skvelú šálku. To znamená, že môžete používať kávu praženú na espresso aj na filter. AeroPress je zábavný prístroj, ktorý vám umožňuje jednoducho pripraviť jednu šálku kávy – je čistejší než French press, ale chuťovo hutnejší než kávy filtrované metódou pour-over.

Zistiť viac
Cold Brew

Cold Brew

Horúce letné mesiace sú skvelým časom na prípravu nášho obľúbeného cold brew. Táto káva ponúka prirodzene sladkú a koncentrovanú chuť, ktorú si môžete vyskúšať napríklad s mliekom alebo len tak s ľadom na osvieženie. Odporúčame kávové zrná s výraznou chuťou a intenzívnou sladkosťou, aby bolo cold brew plné chutí. Ak nemáte špeciálnu nádobu, môžete si ho pripraviť ako my vo French presse.

Zistiť viac
Moka kanvička

Moka kanvička

Moka kanvička, vynájdená v roku 1933 Alfonsom Bialettim, je ikonou talianskej kávovej kultúry, popri klasickom kávovare. Je obľúbená pre svoj jednoduchý, rýchly proces a výslednú plnú a sladkú chuť. Existuje mnoho rôznych modelov, a preto je dôležité prispôsobiť recept veľkosti kanvičky. My používame štandardnú trojšálkovú variantu a tu je náš postup.

Zistiť viac