Macerovaná s jahodami. Spoznajte kávu zo Sumatry.
Za touto výnimočnou kávou stojí farmár Bang Silalahi a jeho komunita farmárov, ktorí sa špecializujú na produkciu jednodruhových nanolotov v regióne Toba na Sumatre. Spracovávajú nielen kávu z vlastnej organicky certifikovanej farmy, ale aj od ďalších farmárov z okolia. Bang Silalahi je považovaný za inovátora a vizionára, ktorý v roku 2004 začal s jedným hektárom pôdy v rámci výskumného projektu zameraného na udržateľné poľnohospodárske postupy a podporu miestnych farmárov.
Spracovanie
Po starostlivom ručnom zbere a triedení zrelých čerešní nasleduje proces lúpania a anaeróbnej macerácie s použitím ovocných enzýmov – u tohto lotu konkrétne s jahodami. Tento špeciálny postup káve dodáva intenzívnu jahodovú arómu, ktorá ju robí jedinečnou. Následne sa kávové zrná premyjú a sušia po dobu až 14 dní na požadovanú vlhkosť 13 %. Potom dochádza k lúpaniu pergamenovej vrstvy, ďalšiemu triedeniu podľa veľkosti a opätovnému sušeniu. Na záver sa káva finálne roztriedi, zabalí a pripraví na export.

