Doprava nad 1500 Kč zdarma / Garancia kvality / Rýchle odoslanie
Doprava nad 1500 Kč zdarma / Garancia kvality / Rýchle odoslanie
© 2024All rights reserved    ///    Miacoffee
Novinka
Limitovaná edícia
Filtrovaná káva
Novinka
Limitovaná edícia
Filtrovaná káva
Novinka
Limitovaná edícia
Filtrovaná káva

Indonézia, Mt. Agropuro

Plný a exotický filter, 250g

Inovatívne spracovaná indonézska káva z kooperatívy Walida spája jedinečné chute a udržateľnosť prírody.

viac

Ideálne využitie Filtrovaná káva
Chuťová charakteristika Černice, Likér, Čokoláda
Nadmorská výška 1800 m .n.m.
Spracovania Flowertron
Odroda Arabika / Red cattura & Lini S-795
Krajina pôvodu Indonézia, Jáva, Agropuro
Forma Zrnková káva

Intenzita
Acidita

Skladom
14 € s DPH

Káva z Indonésie – inovativní fermentace a udržitelná budoucnost.

Popis

Indonézia, rozmanitá a rozľahlá krajina s bohatou históriou spracovania kávy, bola v oblasti výberovej kávy dlho zabúdaná. Z regiónu West Java sme pre vás vybrali jedinečnú kávu Flowertron, ktorá je spracovaná inovatívnym hybridným procesom fermentácie. Tento postup kombinuje 72-hodinové naturálne spracovanie, kedy sa čerešne sušia v celku, so 160-hodinovou karbonickou fermentáciou. Tá prebieha v nerezovej nádrži, kde sa vytlačí kyslík a nahradí ho dusík. Tento proces zvýrazňuje šťavnatosť, intenzívnu arómu a prináša likérové ​​tóny.

Za týmito fantastickými lotmi stojí Kooperatíva Walida pod vedením agronóma Muhlisa, ktorý spravuje kávové plantáže na vrchu Argopuro s rozlohou 420 hektárov. Spoločenstvu 500 rodín sa už desať rokov venuje pestovaniu výberovej kávy nielen na zabezpečenie férového živobytia farmárov, ale aj na revitalizáciu prírody. Farmári dostávajú spravodlivé ceny za čerstvé čerešne priamo pri dodaní, zatiaľ čo zamestnanci kooperatívy majú mzdy dvojnásobné oproti regionálnemu priemeru.

Walida navyše prevádzkuje Agroforestnú lesnícku školu pre 800 študentov, ktorá zaisťuje vzdelanie aj ubytovanie. Absolventi sa venujú agronómii alebo pokračujú v starostlivosti o kávové plantáže. Dôležitým projektom je tiež obnova hory Argopuro po požiaroch v roku 2018. Muhlis so svojim tímom tu úspešne vysadil kávové plantáže a podporil návrat biodiverzity.

Káva z Walidy je symbolom inovácie, udržateľnosti a starostlivosti o prírodu i komunitu.

Neviete si rady ako pripraviť kávu? Pozrite sa do našej sekcie „Naučte sa“.

Metóda

Espresso

Espresso

Správne nastavenie espressa je nevyhnutnou zručnosťou pre každého baristu. To, ako rýchlo sa mletá káva rozpúšťa vo vode, výrazne ovplyvňuje chuť výsledného nápoja. Chuť espressa závisí od množstva použitej kávy, celkovej hmotnosti nápoja a času potrebného na jeho prípravu. Pomocou jednoduchého pomeru a niekoľkých krokov môžeme vytvoriť skvelo vyvážené a chutné espresso.

Zistiť viac
Pour-Over

Pour-Over

S kanvicou, dripperom a filtrom pripravíte kávu metódou pour-over, ktorá zaručuje čistú chuť. Táto metóda je vhodná pre rôzne druhy kávy, avšak najlepšie vyniknú zrná so svetlým až stredným pražením a jemnou aciditou. Medzi najuznávanejšie techniky pour-over patrí V60, ktorá vykúzli čistú chuť aj výraznú arómu. Tento recept je ideálny pre jednu porciu V60.

Zistiť viac
French press

French press

French press je jednoduchý a klasický spôsob prípravy kávy. Napriek tomu, že nie je vždy dostatočne docenený, môže pri správnom použití priniesť skvelé výsledky. Kávové zrná sú pri príprave úplne ponorené v horúcej vode, čo dodáva nápoju intenzívnu sladkú chuť. To oceníte najmä pri pridaní mlieka, pretože sila kávy zostáva zachovaná. French press je ideálny pre viac ľudí a prirodzene sladké kávy.

Zistiť viac
AeroPress

AeroPress

AeroPress je vynikajúci prístroj na prípravu kávy, ktorý využíva vysoký tlak na extrakciu a prináša skvelú šálku. To znamená, že môžete používať kávu praženú na espresso aj na filter. AeroPress je zábavný prístroj, ktorý vám umožňuje jednoducho pripraviť jednu šálku kávy – je čistejší než French press, ale chuťovo hutnejší než kávy filtrované metódou pour-over.

Zistiť viac
Cold Brew

Cold Brew

Horúce letné mesiace sú skvelým časom na prípravu nášho obľúbeného cold brew. Táto káva ponúka prirodzene sladkú a koncentrovanú chuť, ktorú si môžete vyskúšať napríklad s mliekom alebo len tak s ľadom na osvieženie. Odporúčame kávové zrná s výraznou chuťou a intenzívnou sladkosťou, aby bolo cold brew plné chutí. Ak nemáte špeciálnu nádobu, môžete si ho pripraviť ako my vo French presse.

Zistiť viac
Moka kanvička

Moka kanvička

Moka kanvička, vynájdená v roku 1933 Alfonsom Bialettim, je ikonou talianskej kávovej kultúry, popri klasickom kávovare. Je obľúbená pre svoj jednoduchý, rýchly proces a výslednú plnú a sladkú chuť. Existuje mnoho rôznych modelov, a preto je dôležité prispôsobiť recept veľkosti kanvičky. My používame štandardnú trojšálkovú variantu a tu je náš postup.

Zistiť viac