COMSA: Sila komunity a organického poľnohospodárstva
Za všetkým stojí skupina 69 farmárov z oblasti Marcala v Hondurase, ktorí sa v roku 2001 rozhodli spojiť svoje sily a založiť družstvo COMSA - Café Orgánico Marcala S.A. Ich cieľom nebolo len pestovať kávu, ale robiť to udržateľne, s rešpektom k prírode a prechodom z konvenčného poľnohospodárstva na organické.
Dnes je COMSA nielen silnou komunitou farmárov, ale aj lídrom v inováciách a ekologických poľnohospodárskych postupoch. Venujú sa regenerácii pôdy, podpore biodiverzity a obnove prirodzenej rovnováhy krajiny. Na ich plantážach nájdete stromy Inga, citrusy alebo banánovníky, ktoré poskytujú tieň a podporujú zdravý ekosystém.
Káva pochádza z horskej oblasti Montecillos v nadmorskej výške 1200-1600 m n. m., ktorá je známa produkciou výberovej kávy a pravidelne sa objavuje medzi víťazmi súťaže Cup of Excellence. Káva z COMSA nie je len šálka skvelej chuti - je to tiež podpora férového obchodu, udržateľného poľnohospodárstva a lepšej budúcnosti pre miestnych farmárov.

