Výnimočná káva z výšin Gedeo
Spracovateľská stanica Eva Gotiti sa nachádza v srdci etiópskej oblasti Gedeo a od svojho vzniku v roku 2022 si získala povesť miesta, kde sa snúbi dôraz na kvalitu, férovosť a udržateľnosť. Spolupracuje s viac ako 860 drobnými farmármi z okolitých kopcov, kde kávovníky rastú v malých záhradách pod prirodzeným tieňom stromov. Tento spôsob pestovania podporuje biodiverzitu, chráni pôdu a prispieva k rovnováhe miestneho ekosystému. Stanica zároveň buduje pevné vzťahy s farmármi a poskytuje im spravodlivé ceny aj odbornú podporu.
Káva je spracovaná premytou metódou – po ručnom zbere nasleduje starostlivé triedenie, fermentácia vo vodných tankoch, dvojité premytie a sušenie na vyvýšených afrických posteliach po dobu 10 až 14 dní. Každá šarža je hodnotená z hľadiska veľkosti, farby, vône aj chuti. Dôsledný prístup ku kvalite umožňuje vyniknúť jedinečnému terroiru regiónu – vysokej nadmorskej výške, bohatej pôde a tradičným pestovateľským metódam.

