Doprava nad 1500 Kč zdarma / Garancia kvality / Rýchle odoslanie
Doprava nad 1500 Kč zdarma / Garancia kvality / Rýchle odoslanie
© 2024All rights reserved    ///    Miacoffee
Espresso
Espresso

Brazília, Frutado

Sladké a plné espresso, 250g

Káva s plným telom a tónmi čerešní, sliviek a mliečnej čokolády – sladká a ideálna na každý deň.

viac

Ideálne využitie Espresso
Chuťová charakteristika Třešeň, Švestka, Mléčná čokoláda
Nadmorská výška 900 - 1150 m n.m.
Spracovania Suché
Odroda Bourbon, Topázio, Catuaí
Krajina pôvodu Brazílie, Minas Gerais
Forma Zrnková káva

Intenzita
Acidita

Vyberte variantu

Skladom
10 € s DPH

Farma Rio Brilhante: Srdce kávy z Cerrado Mineiro

Fazenda Rio Brilhante sa nachádza v mikroregióne Pantano v štáte Minas Gerais, oblasti s ideálnou klímou pre pestovanie kávy – pravidelné dažde, jasne vymedzené ročné obdobia a teplé počasie.V týchto podmienkach vzniká prevažne naturálne spracovaná káva, ktorá tvorí zhruba 80 % produkcie. Úroda prebieha prevažne mechanicky pomocou prístroja colheitadeira, ktorý umožňuje zber čerešní v správnej zrelosti.Plody sú následne triedené podľa hustoty a ďalej spracované fermentáciou a sušením.Farma má má viac ako 1 až 600 hektárov rozdelených do 45 sekcií, oddelených stromami ako grevilea alebo mahagón, ktoré podporujú biodiverzitu a chránia kávovníky pred vetrom.

Farma vznikla vďaka Inaciu Urbanovi, nemeckému pôvodu, ktorý v 80. rokoch rozpoznal potenciál , oblasti , Cerrado , Mineiro a začal pestovať kávu , na prvých 20 hektár.Postupne farmu rozšíril av roku 2006 sa k nemu pripojili aj jeho deti Erika a Fernando.Vďaka dôrazu na kvalitu, inovácie a trvalú udržateľnosť farma získala rad ocenení, vrátane 1. miesta za etiku a sledovateľnosť (2020).Je držiteľom certifikácií UTZ, Rainforest Alliance a 4C.

Neviete si rady ako pripraviť kávu? Pozrite sa do našej sekcie „Naučte sa“.

Metóda

Espresso

Espresso

Správne nastavenie espressa je nevyhnutnou zručnosťou pre každého baristu. To, ako rýchlo sa mletá káva rozpúšťa vo vode, výrazne ovplyvňuje chuť výsledného nápoja. Chuť espressa závisí od množstva použitej kávy, celkovej hmotnosti nápoja a času potrebného na jeho prípravu. Pomocou jednoduchého pomeru a niekoľkých krokov môžeme vytvoriť skvelo vyvážené a chutné espresso.

Zistiť viac
Pour-Over

Pour-Over

S kanvicou, dripperom a filtrom pripravíte kávu metódou pour-over, ktorá zaručuje čistú chuť. Táto metóda je vhodná pre rôzne druhy kávy, avšak najlepšie vyniknú zrná so svetlým až stredným pražením a jemnou aciditou. Medzi najuznávanejšie techniky pour-over patrí V60, ktorá vykúzli čistú chuť aj výraznú arómu. Tento recept je ideálny pre jednu porciu V60.

Zistiť viac
French press

French press

French press je jednoduchý a klasický spôsob prípravy kávy. Napriek tomu, že nie je vždy dostatočne docenený, môže pri správnom použití priniesť skvelé výsledky. Kávové zrná sú pri príprave úplne ponorené v horúcej vode, čo dodáva nápoju intenzívnu sladkú chuť. To oceníte najmä pri pridaní mlieka, pretože sila kávy zostáva zachovaná. French press je ideálny pre viac ľudí a prirodzene sladké kávy.

Zistiť viac
AeroPress

AeroPress

AeroPress je vynikajúci prístroj na prípravu kávy, ktorý využíva vysoký tlak na extrakciu a prináša skvelú šálku. To znamená, že môžete používať kávu praženú na espresso aj na filter. AeroPress je zábavný prístroj, ktorý vám umožňuje jednoducho pripraviť jednu šálku kávy – je čistejší než French press, ale chuťovo hutnejší než kávy filtrované metódou pour-over.

Zistiť viac
Cold Brew

Cold Brew

Horúce letné mesiace sú skvelým časom na prípravu nášho obľúbeného cold brew. Táto káva ponúka prirodzene sladkú a koncentrovanú chuť, ktorú si môžete vyskúšať napríklad s mliekom alebo len tak s ľadom na osvieženie. Odporúčame kávové zrná s výraznou chuťou a intenzívnou sladkosťou, aby bolo cold brew plné chutí. Ak nemáte špeciálnu nádobu, môžete si ho pripraviť ako my vo French presse.

Zistiť viac
Moka kanvička

Moka kanvička

Moka kanvička, vynájdená v roku 1933 Alfonsom Bialettim, je ikonou talianskej kávovej kultúry, popri klasickom kávovare. Je obľúbená pre svoj jednoduchý, rýchly proces a výslednú plnú a sladkú chuť. Existuje mnoho rôznych modelov, a preto je dôležité prispôsobiť recept veľkosti kanvičky. My používame štandardnú trojšálkovú variantu a tu je náš postup.

Zistiť viac