Doprava nad 1500 Kč zdarma / Garancia kvality / Rýchle odoslanie
Doprava nad 1500 Kč zdarma / Garancia kvality / Rýchle odoslanie
© 2024All rights reserved    ///    Miacoffee
Espresso
Espresso

Kolumbie, Argeny Rojas

Kapsle, 10ks

S našimi kávovými kapsulami, ktoré sú kompatibilné s kávovarmi Nespresso Original, získate dokonalú šálku kávy bez námahy. V kapsuli nájdete výberovú kávu, ktorá vám zaručí dokonalý pôžitok.

viac

Chuťová charakteristika Hruška / Čokoláda / Karamel
Spracovania Premyté
Krajina pôvodu Kolumbie, Huila, Timaná
Forma Kapsule

Skladom
8 € s DPH

Spoznajte kávu z Kolumbie v kapsule.

Zloženie

V tejto kapsule nájdete kávu z Kolumbie od farmárky Argenys Rojas Hoyos, ktorá so svojimi súrodencami obhospodaruje farmu Los Andes v oblasti Timaná. Rodina, ktorá začínala so skromnými tromi hektármi, rozšírila farmu na súčasných 18 hektárov a pestuje tu vyše 17 000 kávovníkov. Argenys a jej súrodenci sa aktívne podieľajú na celom procese – od pestovania až po predaj – s dôrazom na udržateľné poľnohospodárstvo bez použitia chémie, s cieľom zachovať zdravú pôdu a čisté prostredie. Zberajú sa iba zrelé čerešne, ktoré prechádzajú starostlivým spracovaním: 20 hodín fermentácie vcelku, následné suché odlupovanie a ďalších 80 až 100 hodín macerácie v dužine pre zvýraznenie sladkých tónov. Po premytí sa káva suší v krytej sušiarni s riadenou teplotou a prúdením vzduchu. Farma Los Andes stavia na rodinnej spolupráci, kvalite a priamom vzťahu so zákazníkmi.

Kompostovateľné!

Naše kapsule sú navrhnuté s ohľadom na životné prostredie, sú 100% kompostovateľné, čo znamená, že môžete ľahko prispieť k udržateľnosti tým, že ich odložíte do kompostu.

Odporúčania na prípravu

Kapsulu pred použitím pretrepte. Pre najlepšiu výslednú chuť extrahujte 25 – 30 g výslednej kávy. Najlepšiu chuť dosiahnete s filtrovanou alebo balenou vodou.

Neviete si rady ako pripraviť kávu? Pozrite sa do našej sekcie „Naučte sa“.

Metóda

Espresso

Espresso

Správne nastavenie espressa je nevyhnutnou zručnosťou pre každého baristu. To, ako rýchlo sa mletá káva rozpúšťa vo vode, výrazne ovplyvňuje chuť výsledného nápoja. Chuť espressa závisí od množstva použitej kávy, celkovej hmotnosti nápoja a času potrebného na jeho prípravu. Pomocou jednoduchého pomeru a niekoľkých krokov môžeme vytvoriť skvelo vyvážené a chutné espresso.

Zistiť viac
Pour-Over

Pour-Over

S kanvicou, dripperom a filtrom pripravíte kávu metódou pour-over, ktorá zaručuje čistú chuť. Táto metóda je vhodná pre rôzne druhy kávy, avšak najlepšie vyniknú zrná so svetlým až stredným pražením a jemnou aciditou. Medzi najuznávanejšie techniky pour-over patrí V60, ktorá vykúzli čistú chuť aj výraznú arómu. Tento recept je ideálny pre jednu porciu V60.

Zistiť viac
French press

French press

French press je jednoduchý a klasický spôsob prípravy kávy. Napriek tomu, že nie je vždy dostatočne docenený, môže pri správnom použití priniesť skvelé výsledky. Kávové zrná sú pri príprave úplne ponorené v horúcej vode, čo dodáva nápoju intenzívnu sladkú chuť. To oceníte najmä pri pridaní mlieka, pretože sila kávy zostáva zachovaná. French press je ideálny pre viac ľudí a prirodzene sladké kávy.

Zistiť viac
AeroPress

AeroPress

AeroPress je vynikajúci prístroj na prípravu kávy, ktorý využíva vysoký tlak na extrakciu a prináša skvelú šálku. To znamená, že môžete používať kávu praženú na espresso aj na filter. AeroPress je zábavný prístroj, ktorý vám umožňuje jednoducho pripraviť jednu šálku kávy – je čistejší než French press, ale chuťovo hutnejší než kávy filtrované metódou pour-over.

Zistiť viac
Cold Brew

Cold Brew

Horúce letné mesiace sú skvelým časom na prípravu nášho obľúbeného cold brew. Táto káva ponúka prirodzene sladkú a koncentrovanú chuť, ktorú si môžete vyskúšať napríklad s mliekom alebo len tak s ľadom na osvieženie. Odporúčame kávové zrná s výraznou chuťou a intenzívnou sladkosťou, aby bolo cold brew plné chutí. Ak nemáte špeciálnu nádobu, môžete si ho pripraviť ako my vo French presse.

Zistiť viac
Moka kanvička

Moka kanvička

Moka kanvička, vynájdená v roku 1933 Alfonsom Bialettim, je ikonou talianskej kávovej kultúry, popri klasickom kávovare. Je obľúbená pre svoj jednoduchý, rýchly proces a výslednú plnú a sladkú chuť. Existuje mnoho rôznych modelov, a preto je dôležité prispôsobiť recept veľkosti kanvičky. My používame štandardnú trojšálkovú variantu a tu je náš postup.

Zistiť viac