Ochutnajte výnimočnú kávu z úpätia Mt. Kenya s tradíciou a precíznosťou
Mugaya, založená v roku 1975, ťaží z kolektívnej podpory družstva Mutira Farmers' Co-operative Society a strategickej polohy na úpätí hory Mt. Kenya, kde sopečné pôdy a vysoká nadmorská výška vytvárajú ideálne podmienky na pestovanie výnimočnej kávy. Stanica obsluhuje približne 1 700 drobných farmárov, z ktorých každý obhospodaruje okolo 0,1 hektára pôdy. Kávu pestujú spolu s plodinami ako kukurica, fazuľa či zemiaky a mnohí aj s čajom. Tento spôsob zmiešaného hospodárenia zvyšuje odolnosť domácností a chráni miestnu biodiverzitu. Po zbere sú čerešne ihneď dodané na stanici, kde sa triedia, odlupujú a fermentujú po dobu 24 hodín. Nasleduje premytie vodou z rieky Rwamuthambi a sušenie na vyvýšených posteliach.
Viac ako 90 % kávovníkov tvoria tradičné odrody SL28 a SL34, doplnené o malé výsadby Batianu a Ruiru 11. Dôsledná starostlivosť v každom kroku spracovania zaisťuje, že káva z Mugayi je čistá, jasná a výrazná. Naše cuppingy odhalili vrstevnatý a živý chuťový profil. Výrazný zástupca elegancie a hĺbky káv z oblasti Kirinyaga.

