Stanica Chiri: Srdce premytej kávy z oblasti Sidama
Stanica na premývanie kávy Chiri, ktorú spravuje spoločnosť Zablon Trading Plc, sa nachádza v regióne Sidama, v zóne East Sidama, okrese Cheri Wereda, v obci Hora Ela, v nadmorskej výške 1900–2200 m n. m. Bola založená v roku 2014 na . Zamestnáva 5 stálych pracovníkov, 3 sezónnych zamestnancov a 125 dočasných pracovníkov. Stanica spolupracuje s 1 125 farmármi, ktorí pestujú odrody kávy ako 7454, 74110, 7440 a 74127. Poskytuje sadenice, finančnú pomoc a výkupné prémie podľa kvality dodanej kávy a aktívne sa venuje ochrane životného prostredia, najmä v oblasti hospodárenia.
Proces mokrého spracovania začína čistením kávových čerešní, pri ktorom sa odstraňujú nečistoty. Nasleduje umývanie a oddužnenie, teda oddelenie šupky a dužiny od zŕn. Potom zrná fermentujú vo vodných nádržiach po dobu 12 až 16 hodín, následne sa umyjú a sušia na vyvýšených posteliach, kde sa pravidelne obracajú. Sušenie trvá 10 až 14 dní. Usušená káva sa potom skladuje približne 20 dní, pričom jednotlivé šarže zostávajú oddelené až do senzorického hodnotenia.

