Doprava nad 1500 Kč zdarma / Garancia kvality / Rýchle odoslanie
Doprava nad 1500 Kč zdarma / Garancia kvality / Rýchle odoslanie
© 2024All rights reserved    ///    Miacoffee
Decaf
Espresso, Filter
Decaf
Espresso, Filter

Decaf, Kolumbie El Placer

Sladká a zbavená kofeínu, 250g

Táto bezkofeínová káva sa hodí na espresso aj filter. Káva, ktorú môžete piť celý deň.

viac

Ideálne využitie Espresso, Filtrovaná káva
Chuťová charakteristika Pomeranč / Bílá Čokoláda / Broskev
Nadmorská výška 1500-1744 m n.m.
Spracovania Promyté / Sugarcane
Odroda Caturra
Krajina pôvodu Kolumbie, Quindo
Forma Zrnková káva

Intenzita
Acidita

Vyberte variantu

Skladom
13 € s DPH

Sebastián Ramírez a šetrné spracovanie kávy bez kofeínu

Farma Finca El Placer patrí Sebastiánovi Ramírezovi, štvrtej generácii pestovateľov kávy, ktorý ju vedie už viac ako desať rokov. Sebastián využíva rôzne metódy spracovania – suchú, premytú aj polopremytú – pričom všetky odrody prechádzajú karbonickou maceráciou.

Na farme sa kladie dôraz na šetrné hospodárenie s vodou, a preto dochádza k ústupu od tradičných premytých metód. Cieľom je maximalizovať chuťový potenciál každej odrody tým, že sa počas fermentácie zachováva čo najviac z pôvodnej štruktúry kávových čerešní.

Metóda „sugarcane“ označuje prírodný spôsob bezkofeínovania kávových zŕn pomocou etyl-acetátu – látky získané fermentáciou cukrovej trstiny. Zrná sa najprv namočia, aby sa otvorila ich štruktúra, a potom sa na odstránenie kofeínu použije etyl-acetát. Nasleduje sušenie a príprava na praženie. Výhodou tejto metódy je, že si káva vďaka šetrnému a prírodnému postupu zachováva oveľa prirodzenejšiu chuť ako pri iných spôsoboch bezkofeínovania.

Neviete si rady ako pripraviť kávu? Pozrite sa do našej sekcie „Naučte sa“.

Metóda

Espresso

Espresso

Správne nastavenie espressa je nevyhnutnou zručnosťou pre každého baristu. To, ako rýchlo sa mletá káva rozpúšťa vo vode, výrazne ovplyvňuje chuť výsledného nápoja. Chuť espressa závisí od množstva použitej kávy, celkovej hmotnosti nápoja a času potrebného na jeho prípravu. Pomocou jednoduchého pomeru a niekoľkých krokov môžeme vytvoriť skvelo vyvážené a chutné espresso.

Zistiť viac
Pour-Over

Pour-Over

S kanvicou, dripperom a filtrom pripravíte kávu metódou pour-over, ktorá zaručuje čistú chuť. Táto metóda je vhodná pre rôzne druhy kávy, avšak najlepšie vyniknú zrná so svetlým až stredným pražením a jemnou aciditou. Medzi najuznávanejšie techniky pour-over patrí V60, ktorá vykúzli čistú chuť aj výraznú arómu. Tento recept je ideálny pre jednu porciu V60.

Zistiť viac
French press

French press

French press je jednoduchý a klasický spôsob prípravy kávy. Napriek tomu, že nie je vždy dostatočne docenený, môže pri správnom použití priniesť skvelé výsledky. Kávové zrná sú pri príprave úplne ponorené v horúcej vode, čo dodáva nápoju intenzívnu sladkú chuť. To oceníte najmä pri pridaní mlieka, pretože sila kávy zostáva zachovaná. French press je ideálny pre viac ľudí a prirodzene sladké kávy.

Zistiť viac
AeroPress

AeroPress

AeroPress je vynikajúci prístroj na prípravu kávy, ktorý využíva vysoký tlak na extrakciu a prináša skvelú šálku. To znamená, že môžete používať kávu praženú na espresso aj na filter. AeroPress je zábavný prístroj, ktorý vám umožňuje jednoducho pripraviť jednu šálku kávy – je čistejší než French press, ale chuťovo hutnejší než kávy filtrované metódou pour-over.

Zistiť viac
Cold Brew

Cold Brew

Horúce letné mesiace sú skvelým časom na prípravu nášho obľúbeného cold brew. Táto káva ponúka prirodzene sladkú a koncentrovanú chuť, ktorú si môžete vyskúšať napríklad s mliekom alebo len tak s ľadom na osvieženie. Odporúčame kávové zrná s výraznou chuťou a intenzívnou sladkosťou, aby bolo cold brew plné chutí. Ak nemáte špeciálnu nádobu, môžete si ho pripraviť ako my vo French presse.

Zistiť viac
Moka kanvička

Moka kanvička

Moka kanvička, vynájdená v roku 1933 Alfonsom Bialettim, je ikonou talianskej kávovej kultúry, popri klasickom kávovare. Je obľúbená pre svoj jednoduchý, rýchly proces a výslednú plnú a sladkú chuť. Existuje mnoho rôznych modelov, a preto je dôležité prispôsobiť recept veľkosti kanvičky. My používame štandardnú trojšálkovú variantu a tu je náš postup.

Zistiť viac