Doprava nad 1500 Kč zdarma / Garancia kvality / Rýchle odoslanie
Doprava nad 1500 Kč zdarma / Garancia kvality / Rýchle odoslanie
© 2024All rights reserved    ///    Miacoffee
Novinka
Espresso
Novinka
Espresso

Brazília, Cafeína

Sladké a plné espresso, 1000g

Káva s plným telom a tónmi orieška, hrušky a čokolády – sladká a ideálna na každý deň.

viac

Ideálne využitie Espresso
Chuťová charakteristika Čokoláda / Oriešok / Hruška
Nadmorská výška 1150 m n.m.
Spracovania Suché
Odroda Mix odrôd
Krajina pôvodu Brazílie, Tres Pontas
Forma Zrnková káva

Intenzita
Acidita

Vyberte variantu

Skladom
37 € s DPH

Sila žien v káve

POPIS

Skupina Cafeína vznikla v roku 2025 ako iniciatíva družstva Cocatrel v Tres Pontas, Sul de Minas, s cieľom podporiť ženy-farmárky v kávovom priemysle. Skupinu tvorí 1154 producentiek, čo predstavuje 21 % všetkých členov družstva. Schádzajú sa každé dva mesiace, aby si rozšírili znalosti, zvýšili svoju viditeľnosť v komunite a aktívne sa zapojili do rozhodovacích procesov. Dve z týchto žien, Flaviane z farmy Fazenda Matão a Jaja z farmy Fazenda Zaroca, sa spojili a vytvorili tento výberový lot spracovaný metódou pulped natural.

Farma Flaviane má 450 ha, z toho 300 ha je vysadených kávou, a zameriava sa na zlepšovanie kvality produkcie. Jaja a jej manžel Gilberto obhospodarujú 154 ha s ročnou produkciou okolo 6000 vriec, pričom 60 % zberu prebieha ručne. Ich starostlivosť o rastliny a dôraz na správne živiny prispievajú k výnimočnej kvalite čerešní. Jednotlivé odrody sú strojovo zozbierané, odlupované takmer bez slizu a následne sušené 7–10 dní na terasách. Po 30-dňovom odpočinku je káva olúpaná a dodaná do družstva – pripravená zažiariť ako výberová káva s príbehom silných žien v pozadí.

Neviete si rady ako pripraviť kávu? Pozrite sa do našej sekcie „Naučte sa“.

Metóda

Espresso

Espresso

Správne nastavenie espressa je nevyhnutnou zručnosťou pre každého baristu. To, ako rýchlo sa mletá káva rozpúšťa vo vode, výrazne ovplyvňuje chuť výsledného nápoja. Chuť espressa závisí od množstva použitej kávy, celkovej hmotnosti nápoja a času potrebného na jeho prípravu. Pomocou jednoduchého pomeru a niekoľkých krokov môžeme vytvoriť skvelo vyvážené a chutné espresso.

Zistiť viac
Pour-Over

Pour-Over

S kanvicou, dripperom a filtrom pripravíte kávu metódou pour-over, ktorá zaručuje čistú chuť. Táto metóda je vhodná pre rôzne druhy kávy, avšak najlepšie vyniknú zrná so svetlým až stredným pražením a jemnou aciditou. Medzi najuznávanejšie techniky pour-over patrí V60, ktorá vykúzli čistú chuť aj výraznú arómu. Tento recept je ideálny pre jednu porciu V60.

Zistiť viac
French press

French press

French press je jednoduchý a klasický spôsob prípravy kávy. Napriek tomu, že nie je vždy dostatočne docenený, môže pri správnom použití priniesť skvelé výsledky. Kávové zrná sú pri príprave úplne ponorené v horúcej vode, čo dodáva nápoju intenzívnu sladkú chuť. To oceníte najmä pri pridaní mlieka, pretože sila kávy zostáva zachovaná. French press je ideálny pre viac ľudí a prirodzene sladké kávy.

Zistiť viac
AeroPress

AeroPress

AeroPress je vynikajúci prístroj na prípravu kávy, ktorý využíva vysoký tlak na extrakciu a prináša skvelú šálku. To znamená, že môžete používať kávu praženú na espresso aj na filter. AeroPress je zábavný prístroj, ktorý vám umožňuje jednoducho pripraviť jednu šálku kávy – je čistejší než French press, ale chuťovo hutnejší než kávy filtrované metódou pour-over.

Zistiť viac
Cold Brew

Cold Brew

Horúce letné mesiace sú skvelým časom na prípravu nášho obľúbeného cold brew. Táto káva ponúka prirodzene sladkú a koncentrovanú chuť, ktorú si môžete vyskúšať napríklad s mliekom alebo len tak s ľadom na osvieženie. Odporúčame kávové zrná s výraznou chuťou a intenzívnou sladkosťou, aby bolo cold brew plné chutí. Ak nemáte špeciálnu nádobu, môžete si ho pripraviť ako my vo French presse.

Zistiť viac
Moka kanvička

Moka kanvička

Moka kanvička, vynájdená v roku 1933 Alfonsom Bialettim, je ikonou talianskej kávovej kultúry, popri klasickom kávovare. Je obľúbená pre svoj jednoduchý, rýchly proces a výslednú plnú a sladkú chuť. Existuje mnoho rôznych modelov, a preto je dôležité prispôsobiť recept veľkosti kanvičky. My používame štandardnú trojšálkovú variantu a tu je náš postup.

Zistiť viac