Kolumbia / Asobombo / 100% Arabika
Výberová káva z našej pražiarne, 250g
Túto kávu pestujú drobní pestovatelia v Alto del Obispo v San Agustin v regióne Huila. Kávu pestujú poľnohospodári v nadmorskej výške približne 1 700 až 1 800 metrov nad morom. Priemerná veľkosť fariem je približne 3 hektáre.
Poľnohospodári, ktorí produkujú túto šaržu, sú súčasťou Grupo Asociativo El Bombo Pitalito Inza, skrátene Asombombo. Spoločnosť Asobombo založil Luis Alfredo Diaz s cieľom zlepšiť prístup na trh a dosiahnuť spravodlivé a udržateľné ceny kávy. Dnes sú jej členovia v Huile, Caquetá, Cauca a Nariño držiteľmi certifikátu BIO a predávajú svoju kávu so spoločnosťou Asobombo, aby získali vyššie ceny za svoju ťažkú prácu.
Farmári ručne zbierajú zrelé červené čerešne a spracúvajú ich na svojich farmách. Čerešne oberajú na malých ručných lúpačkách a fermentujú ich približne 30 až 34 hodín. Po fermentácii sa zrná premyjú v čistej vode a uskladnia na sušenie, zvyčajne v parabolických sušičkách. Zrná sa často hrabú, aby sa zabezpečilo rovnomerné sušenie. Káva sa suší približne 17 až 20 dní.